Delflandplein

 

Het Delflandplein vormt het centrum van de Delflandpleinbuurt. Een centrum dat onlangs zijn levendigheid is verloren door leegstaande panden, verloedering van het straatmeubilair en een verlies aan buurtactiviteiten. Buurtbewoners zouden hier graag verandering in zien en zich weer thuis voelen in eigen buurt. Een mooi project voor Placemaking Plus om in samenwerking met o.a. Albert Heijn nieuw leven te blazen in het Delflandplein. 

 
 

Van leefbaar naar liefdevol

2018

Van het schilderen van een openbaar pleinblauw tot het realiseren van onze expertengemeenschapsinspanningen in Delflandplein 2018 heeft veel gemeenschapsgerichte initiatieven gezien. Deze initiatieven nemen het Delflandplein dichter bij het worden van meer beminnelijk. Initiatieven varieerden van het maken van een beachvolleybalveld, houten fietsenrekken en, meer recentelijk, tot het hosten van een Iftaar-feest. Dit project heeft veel positieve coalities opgeleverd om het te laten uitgroeien tot iets groters.

 

 

De Droom(IJS)baan Delfland

feb-maart, 2018

 


Verbeeldingskracht voor de realiteit, geslaagd! Dat was het droombaan schaatsproject voor- en door- de buurt georganiseerd in stadsdeel Nieuw-West. De schaatskriebels, de ice-skate talentjes, maar vooral het gezamenlijke schaatsplezier werd mogelijk doordat handen ineen werden geslagen voor een samenwerking tussen de partners van de Delfland Droombaan.

We hopen volgend jaar hopen we terug te zijn met een ijzersterke baan en een breed aanbod aan randprogrammering voor scholen en buurtbewoners. Nogmaals dank voor de samenwerking tussen stadsdeel Amsterdam Nieuw-West, Lidl, Bouwbedrijf de Nijs, De Amsterdamse Vastgoed COmbinatie, woningcorporatie De Key, De KasKantine, Albert Heijn, Restaurant Golden Garden, Mul Groep, welzijnsorganisatie Combiwel, De Etalage en BFAS architectuur stedenbouw.

Voorlopig broeden wij verder op zomeractiviteiten en placemaking programmering op het Delflandplein. Hou social media in de gaten voor nieuwe sportieve gebeurtenissen op en rond het plein. Tot zover genieten we na van mooie fotos.

 

Schilderdag

Juli 2017

 

19 Juli heeft Placemaking Plus zijn eerste Schilderdag georganiseerd. Samen met de kinderen uit de Delflandpleinbuurt hebben zij het plein opgevrolijkt door middel van kleurrijke kunstwerken.

Gedurende de dag vonden er meerdere activiteiten plaats. De activiteiten waren als volgt: posters schilderen, de straten verven, bloemen planten en het creëren van nieuw stedelijk meubilair. Samen met kinderen uit de directe omgeving van het Delflandplein, hebben we het plein gevuld met kleurrijke kunstwerken. We hebben de kunstwerken gebruikt om de bouwplaats rondom het Delflandplein te bedekken en hierdoor het plein een kleurrijke impuls te gegeven. Samen met de gemeente werd het kunstwerk op het plein voorzien van een nieuwe verflaag waardoor het plein een kleurrijke uitstraling heeft gekregen. Naast al het schilderwerk hebben we ook nieuwe bloemen geplant en de lokale ondernemers de bloemen laten 'adopteren'. Het was prachtig om te zien dat voorbijgangers kwamen deelnemen aan de activiteiten. We hebben ook een ambachtsman uitgenodigd om te komen helpen het nieuwe stadsmeubilair te maken en met behulp van de kinderen werd er een nieuwe oversized picknicktafel gebouwd. De picknicktafel dient niet alleen als een nieuwe zitplaats, maar ook als ontmoetingsplek, omdat er meer dan één groep mensen tegelijkertijd aan de picknicktafel kunnen zitten.

 

Place Game

Mei 2017

In opdracht van Albert Heijn, Woonstichting De KeyBouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen BV, heeft Placemaking Plus  op 19 mei 2017  een Place Game georganiseerd  op het Delflandplein, Amsterdam Nieuw-West met als doel het verkennen van kansen voor dit gebied. Door middel van een Place Game komen we erachter hoe betrokkenen naar hun leefomgeving kijken en welke activiteiten zij hier graag zouden willen zien. 

De ideeën uit de Place Game Delflandplein richten zich voornamelijk op de terugkeer van de leefbaarheid, sfeer en gezelligheid in de omgeving.

De levendigheid in de omgeving kan volgens de deelnemers gestimuleerd worden door meer activiteiten te organiseren met ondernemers en bewoners, het plaatsen van spelelementen voor jong en oud en een ideeëntent waar bewoners e.a. de ruimte krijgen om buurtinitiatieven op te zetten. Naast het organiseren van activiteiten zouden de deelnemers graag ontmoetingsplekken creëren, denk aan nieuwe horecagelegenheden en kiosken. De leegstaande panden en overvloed aan ruimte op en rond het Delflandplein bieden genoeg mogelijkheden voor het ontwikkelen van nieuwe broedplaatsen.

Een volledig verslag van de place game kan je beneden lezen of downloaden.