Hondsrugweg, Amstel III

 

Het Amstel III-gebied ondergaat een enorme transformatie door opwaardering van een monofunctioneel werkgebied naar een kantoor voor gemengd gebruik, woonwijken en studentenhuisvesting. De verandering zal plaatsvinden door een langere duur en placemaking plus heeft als doel de plek te ondersteunen om lief te zijn in de overgang. De uitvoering van creatieve en prachtige kortetermijn- en langetermijnideeën die zijn verzameld met het place game, begint binnenkort.

 
 
 

Upcoming Projects

 

Pocket  tuinen - Bloei en Groei
 
 

Place Game

April 2018
 

In opdracht van Wonam en de gemeente Amsterdam organiseerde Placemaking Plus op 19 april een place game rond de Hondsrugweg. De prupose van de bijeenkomst was om de mogelijkheden voor dit gebied te verkennen. Tijdens deze bijeenkomst werden korte- en langetermijnideeën voor de Hondsrugweg gepresenteerd.

De meeste ideeën waren gericht op het levendiger maken van de plek door verschillende ondernemers te betrekken bij het organiseren van meer activiteiten en evenementen.

De deelnemers bespraken ideeën zoals het plaatsen van banken, speeltoestellen en mobiele catering om het op korte termijn aantrekkelijker te maken. Op dit moment zijn er al gebouwen die leeg of tijdelijk onbewoond zijn. Deze gebouwen kunnen ook op andere manieren worden gebruikt voor Placemaking.

Je kunt hieronder een volledig verslag van het plaatsspel lezen of het downloaden.