Muziekplein

Het Muziekplein wordt ervaren als een gebied met veel mogelijkheden. Het Muziekplein is centraal gelegen en is daarom gemakkelijk bereikbaar per fiets, te voet en met het openbaar vervoer. De bereikbaarheid van het gebied wordt zeer gewaardeerd door bewoners en andere gebruikers. Aan de andere kant heeft het Muziekplein momenteel een onduidelijke functie en fungeert het als parkeerplaats.
Placemaking Plus is in samenwerking met de gemeente Utrecht, De Ridderhof School, Tiny Forest, The Outsiders en andere placemakers, architecten, stedenbouwkundigen en bewoners gestart om ideeën die gedurende de placegame zijn verzameld, te realiseren.

 

Place Game

13 Dec, 2017

Op 13 december 2017 organiseerde Placemaking Plus een Place Game namens de gemeente Utrecht met als doel het verkennen van kansen voor dit gebied. Ongeveer 20 mensen namen deel aan de placegame waaronder; lokale ondernemers, lokale bewoners en placemakers.
Ideeën die zijn voortgekomen uit de placegame zijn; het plaatsen van bankjes en het plaatsen van speeltuinen voor kinderen. Door te beginnen met de implementatie van de korte termijn ideeën ('quick wins') zoals het plaatsen van bankjes, speelplaatsen en mobiele horeca, kan het plein op korte termijn aantrekkelijker worden gemaakt volgens de deelnemers .
Korte termijn programmering
De levendigheid en betrokkenheid in de omgeving kan gestimuleerd worden door het organiseren van meer activiteiten in de omgeving in samenwerking met ondernemers en bewoners. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een podium op het Muziekplein en het houden van de jaarlijkse Modderdag van IVN in het Waterwinpark zijn slechts twee van de vele ideeën die zijn aangedragen.

Hieronder kunt u het volledig verslag van de placegame lezen of downloaden.