Reigersbos

Reigersbos is een diverse wijk in Amsterdam Zuidoost. Reigersbos heeft elke woensdag een van de meest verse en meest bezochte lokale markt die fungeert als een ster in het reigersbos. Maar de vraag voor Placemaking Plus is hoe zit het met de andere dagen?
Daarnaast staat er een grote verandering op stapel. Centrum Reigersbos is één van van de ontwikkellocaties in Gaasperdam en opgenomen in Koers 2025 van de gemeente.


Kick-off Kleurrijk Reigersbos

Juli 2018

Samen met de bewoners van Reigersbos de vele grauwe muren van de entrees an het winkelcentrum aanpakken en omtoveren tot kleurrijke street art kunstwerken waar niet alleen wijkbewoners, maar ook bezoekers van zullen genieten!  De kleurrijke kickoff vond plaats op 20 juli om het begin van dit project te markeren. Het was buitengewoon succesvol met meer dan 25 mensen die een kleurrijke straat met ideeën voor het gebied, kunstwerken en meer hebben gecreëerd.

 

Place Game

January, 2018

 

In opdracht van de coalitie REB, gemeente Amsterdam, Stadgenoot, Cordaan en Sectie 5, heeft Placemaking Plus op 22 januari, 2018 een Place Game georganiseerd rondom het Reigersbos winkelcentrum met als doel het verkennen van kansen voor dit gebied. Iets meer dan 30 betrokkenen, waaronder lokale ondernemers, buurtbewoners, ontwikkelaars en
ambtenaren, namen deel.

Rondom en op Reigersbos is het van belang om te streven naar de Power of Ten. Door te starten met uitvoering van de kortetermijn-ideeën ('quick wins') zoals het plaatsen van bankjes, speeltoestellen, meer kleur en mobiele horeca kan het centrum op korte termijn al aantrekkelijk worden. De levendigheid in de omgeving kan volgens de deelnemers ook worden gestimuleerd door meer activiteiten te organiseren met ondernemers en bewoners.

Een volledig verslag van de plaatsgame is hieronder te vinden.