"The community is the expert, we are the tools"

 
Peter_Website_Team.jpg

PETER GROENENDAAL

Oprichter, Directeur & Placemaker

peter@placemakingplus.com

Geboren in 1949 en opgegroeid in Amsterdam Oost, waar ik al snel het straatleven van de bruisende stad, de Dappermarkt en het Oosterpark ontdekte.

Vanaf 1967 heb ik op vele plaatsen in de wereld gewoond. Via Amsterdam Nieuw-West naar Brooklyn, New York en vervolgens naar Toronto, Canada. Daarna woonde en werkte ik 25 jaar lang in Canada, de Verenigde Staten en de Caraïben.
Enkele aansprekende projecten zijn onder andere de ontwikkeling van de bestemming voor Nordair / Treasure Tours (eigendom van de Canadese Inuits), sponsorwerving voor festivals in de Canadese hoofdstad Ottawa zoals de Winterlude, het Tulipfestival en National Capitol Airshow.
Gestationeerd in Den Haag voor de Canadese overheid heb ik een belangrijke bijdrage geleverd aan het feit dat - tot twee keer toe - de beroemde (alternatieve) Elfstedentocht in Canada is geschaatst.

Terug in Nederland werkte ik als coördinator voor Straathandel van de gemeente Amsterdam.
In 2004 ontmoete ik Fred Kent en Kathy Madden van ProProject for Public Spaces (www.pps.org) en was gelijk razend enthousiast over placemaking met communities, waarbij de bewoners en gebruikers de experts van een buurt zijn.

Zo realiseerde ik mij bijvoorbeeld dat mensen de kracht van de markt zijn. Op dit moment ben ik troste afgevaardigde van de Placemaking Leadership Council en bovendien lid van de UN Habitat's Future of Places Community.

Mijn overtuiging is dat "the World is really going places!"

FB
in
 
Stefan Bodecker.png

STEFAN BODECKER

Directeur & Placemaker

stefan@placemakingplus.com

Na mijn studie aan de TU Delft heb ik bij een aantal toonaangevende ontwerpbureaus gewerkt. Bij BFAS architectuur stedenbouw ben ik in 2004 toegetreden tot de directie. BFAS architectuur en stedenbouw is een design studio in het centrum van Amsterdam. Het proces van idee naar het maken en het samenwerken met mensen is mijn grootste kracht. 

In de zomer van 2015 realiseerde ik samen met Peter het stadsstrand Playground CS in Amsterdam. Dat bleek later het begin van een intensieve samenwerking die resulteerde in Placemaking Plus. We werken vanuit Placemaking Plus aan een reeks aansprekend projecten waarbij naast Placemaking de Plus ook nadrukkelijk aanwezig is! De Plus is steeds verschillend, soms een gebouw of juist een ongewone samenwerking!

Naast mijn werk bij BFAS en Placemaking Plus heb ik diverse projecten geïnitieerd zoals: Archicare ( een stichting voor onderzoek naar ouderen en wonen), Bouwen in de Beurs (een workshop voor 600 kinderen (winnaar Prins Bernard Cultuurfonds, kunst en cultuureducatie).

FB
in
 
Sugandha Picture.png

SUGANDHA GUPTA

Placemaker , Urbanist & Ontwerper

sugandha@placemakingplus.com

Ik ben een 26-jarige Indiase met een academische en professionele achtergrond in architectuur en stedenbouw. Ik studeerde in 2017 af aan de Technische Universiteit Delft in Urbanism en ben sindsdien onderdeel van Placemaking Plus om veranderingen in de echte wereld tot stand te brengen. Ik hou ervan mijn eigen motivatie te zijn en zinvol stedenbouwkundig werk overal ter wereld uit te voeren.

Ik heb gewerkt aan projecten op het gebied van placemakers en tijdelijke stedenbouw voor China, India en Europa. Mijn afstudeerproject #WomenSpatialActivism is een stedenbouwkundige benadering van gendergevoelig ontwerpen in India door middel van tijdelijke stedenbouw en placemaking.

Placemaking Plus biedt mij een platform om een ereldwijd netwerk op het terrein van placemaking, tijdelijke stedenbouw en stakeholdersbetrokkenheid te creëren om daarmee communities en liefdevolle buurten te maken. Aan de ene kant ben ik van mening dat goed stedelijk ontwerp op basis van de vereisten van de gebruiker echt een ruimte in een aantrekkelijke plek kan transformeren. Aan de andere kant kan een goed gevisualiseerd en presentabel ontwerp de realisatie ter plaatse verduidelijken en gecorrigeerd worden op basis van de suggesties van de gebruikers.
 

Fb
in
 
Janneke_website_team.jpg

JANNEKE VAN DER KROFT

Project Manager & Placemaker

janneke@placemakingplus.com

Ik ben Janneke van der Kroft en woon sinds 2010 in Amsterdam.

In maart 2018 ben ik gestart bij Placemaking Plus, voor die tijd ben ik in verschillende functies gewerkt bij een woningbouwvereniging in Amsterdam (Eigen Haard). Hier ben ik betrokken geweest  bij hele mooie en verschillende projecten in en om Amsterdam die tot stand zijn gekomen met veel verschillende partijen. Zo is ook mijn netwerk binnen stedenbouwkundige ontwikkelingen vergroot.

Amsterdam is niet alleen mijn woonplaats maar ook een hobby en woonkamer. Maar ook andere steden vind ik interessant, loop ik graag rond, speel buiten en ontmoet mensen.

Ik vind het heel mooi om te zien hoe soms al met kleine dingen de verbinding tussen buurtbewoners zichtbaar is. En te zien hoe je mensen betrokken kunt laten voelen bij hun buurt door hen hier zelf verantwoordelijkheid in te geven. 

Ik heb aan de ASRE de modulen marktanalyse, gebiedsontwikkeling en projectontwikkeling afgerond.

Enkele jaren geleden heb ik ook de Masterclass conceptontwikkeling bij de Neprom gedaan

Casussen die op dit moment mijn interesse wekken zijn: mobiliteit, zorgvraag, nieuwe woonconcepten en innovatie op gebied van leven en wonen.

FB
in
 

STAN DE KANTER

Verbinder en Placemaker Plus

stan@placemakingplus.com

Het geloven in mogelijkheden en hiermee anderen laten zien dat eigenlijk alles mogelijk is, als je er maar zelf positief instaat en proactief naar oplossingen zoekt is de rode draad in mijn leven.

Na jarenlang in diverse rollen actief te zijn geweest in de verzekeringswereld en daarna de hotelsector leg ik me sinds 4 jaar volledig toe op het verbinden van mensen, producten, organisaties, concepten en plekken; in het begin voornamelijk zelfstandig middels tijdelijke pop-ups en een eigen pop-up festival Popup Week en later als spin in het web bij grote projecten rondom leegstaande kantoorpanden, winkelcentra of buurten. “Verbinden” en “anderen enthousiasmeren” staan hierbij voor mij centraal. Alleen zo kun je tot een duurzaam gemeenschappelijk positief resultaat komen.

In het verlengde van mijn rol als Placemaker ben ik in 2017 begonnen met het promoten van houten fietsen; niet alleen omdat een hout duurzamer is dan staal en een fietser meer fietscomfort geeft, maar juist omdat een houten fiets duurzaamheid, ambacht, natuur, design, mensen, plekken en nog veel meer met elkaar automatisch met elkaar verbindt. Daarnaast beheer ik enkele mobiele social design installaties (van een mobiele kapper tot een bijzondere verplaatsbare keuken) waarmee de gebruiker zich gemakkelijk met zijn of haar omgeving kan verbinden.

Voor Placemaking Plus ben ik actief als placemaker en verbinder.

 

FB
in
 
Josefine Picture.png

JOSEFINE ZEINSTRA

Communicatie/Organisatie

josefine@placemakingplus.com

Opgegroeid in Groningen waar ik de studie Internationale Communicatie heb afgerond. Een tijd waarin ik met verschillende culturen kennismaakte, een studietrip in China deed en studeerde en woonde op Malta en in Brussel.

Mijn kracht ligt in samenwerkingen versterken door het organiseren van communicatie momenten. Ik vind het boeiend en uitdagend om een brug te slaan tussen aanwezige cultuurverschillen. Binnen PlacemakingPlus verzorg ik organisatorische en communicatie werkzaamheden.

Interessant aan placemaking vind ik de kracht die vanuit de community komt voor passende oplossingen in de openbare ruimte. Hoe een ontmoetingsplek of locatie toegankelijk, veilig en speels te maken verschilt per gebied. Door het doen van PlaceGames worden idee en aanpak praktisch en visueel gemaakt en dát spreekt mij aan.

In deze tijd van constante veranderingen, ook in leefomgevingen, is het belangrijk samen aan oplossingen te werken. Voor mij begint dat met het luisteren naar de ander en gezamenlijke doelen formuleren.

Fb
in
 
Bhavna_webiste_team_picture.jpg

BHAVNA THYAGARAJAN

Placemaker

stagiair@placemakingplus.com

Geweldige plaatsen om te creëren en te genieten van banden tussen burgers van de stad. Mijn naam
is Bhavna Thyagarajan. Ik ben 26 jaar en origineel uit Chennai, India. Ik kwam in april 2018 bij het
Placemaking Plus-team nadat ik mijn Masters in Landscape Architecture van de TU Delft had
afgerond.
In mijn eerste studiejaar verkende ik veel verschillende gebieden binnen de landschapsarchitectuur, ecosystemen, stedelijke landschappen en erfgoedlandschappen. Met mijn masterscriptie onderzocht ik het concept van placemaking en probeerde ik de kloof tussen sociologie en landschapsarchitectuur te overbruggen.
Als ontwerpstudent ben ik altijd intuïtief geweest en heb ik ontwerpen gemaakt die betrekking hebben
op sociale en milieukwesties. Mijn ultieme doel is om de wereld positief te maken door inspirerende,
duurzame en robuuste omgevingen te creëren die zowel menselijke als natuurlijke systemen omvatten.
Ik besefte hoe belangrijk het is om plaatsen voor mensen te creëren. Het is belangrijk om hun behoeften te bestuderen en te begrijpen tijdens het ontwerpen van ruimtes. In een wereld waarin we streven naar duurzaamheid, is het belangrijk dat mensen contact maken, zodat ze de ruimte als hun eigen kunnen koesteren. Placemaking Plus is het creëren van een platform voor mij om aan deze doelen te werken en om uit te leggen hoe je in de echte wereld kunt werken.

Fb
in

ALUMNI :