Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Team

"The community is the expert, we are the tools"

 
Team-01.png

PETER GROENENDAAL

Oprichter, Directeur & Placemaker

peter@placemakingplus.com

Geboren in 1949 en opgegroeid in Amsterdam Oost, waar ik al snel het straatleven van de bruisende stad, de Dappermarkt en het Oosterpark ontdekte.

Vanaf 1967 heb ik op vele plaatsen in de wereld gewoond. Via Amsterdam Nieuw-West naar Brooklyn, New York en vervolgens naar Toronto, Canada. Daarna woonde en werkte ik 25 jaar lang in Canada, de Verenigde Staten en de Caraïben.
Enkele aansprekende projecten zijn onder andere de ontwikkeling van de bestemming voor Nordair / Treasure Tours (eigendom van de Canadese Inuits), sponsorwerving voor festivals in de Canadese hoofdstad Ottawa zoals de Winterlude, het Tulipfestival en National Capitol Airshow.
Gestationeerd in Den Haag voor de Canadese overheid heb ik een belangrijke bijdrage geleverd aan het feit dat - tot twee keer toe - de beroemde (alternatieve) Elfstedentocht in Canada is geschaatst.

Terug in Nederland werkte ik als coördinator voor Straathandel van de gemeente Amsterdam.
In 2004 ontmoete ik Fred Kent en Kathy Madden van ProProject for Public Spaces (www.pps.org) en was gelijk razend enthousiast over placemaking met communities, waarbij de bewoners en gebruikers de experts van een buurt zijn.

Zo realiseerde ik mij bijvoorbeeld dat mensen de kracht van de markt zijn. Op dit moment ben ik troste afgevaardigde van de Placemaking Leadership Council en bovendien lid van de UN Habitat's Future of Places Community.

Mijn overtuiging is dat "the World is really going places!"

FB
in
 
Stefan Bodecker.png

STEFAN BODECKER

Directeur & Placemaker

stefan@placemakingplus.com

Na mijn studie aan de TU Delft heb ik bij een aantal toonaangevende ontwerpbureaus gewerkt. Bij BFAS architectuur stedenbouw ben ik in 2004 toegetreden tot de directie. BFAS architectuur en stedenbouw is een design studio in het centrum van Amsterdam. Het proces van idee naar het maken en het samenwerken met mensen is mijn grootste kracht. 

In de zomer van 2015 realiseerde ik samen met Peter het stadsstrand Playground CS in Amsterdam. Dat bleek later het begin van een intensieve samenwerking die resulteerde in Placemaking Plus. We werken vanuit Placemaking Plus aan een reeks aansprekend projecten waarbij naast Placemaking de Plus ook nadrukkelijk aanwezig is! De Plus is steeds verschillend, soms een gebouw of juist een ongewone samenwerking!

Naast mijn werk bij BFAS en Placemaking Plus heb ik diverse projecten geïnitieerd zoals: Archicare ( een stichting voor onderzoek naar ouderen en wonen), Bouwen in de Beurs (een workshop voor 600 kinderen (winnaar Prins Bernard Cultuurfonds, kunst en cultuureducatie).

FB
in
 
Mwanini.png

MWANINI MAKANGIRA

Social Worker & Placemaker

Als 16 jarige ontdekte ik Amsterdam en alles wat het te bieden had.

Naarmate ik ouder werd merkte ik wat Amsterdam te kort kwam aan activiteiten voor jongeren.
Als sociaal cultureel werker vond ik het belangrijk jongeren dezelfde kansen te bieden waar ik mee ben opgegroeid.

Hierom besloot ik een evenement te organiseren voor en door jongeren.
Jongeren kregen hiermee niet alleen een nieuwe ontmoetingsplek, maar kregen ook de kans om zelf de invulling hiervan te bepalen.
Hierdoor werkte zij naast hun sociale vaardigheden ook aan hun organisatorische competenties.

Bij Placemaking Plus ben ik constant opzoek naar nieuwe kansen voor jongeren en de mogelijkheid hen te verbinden aan onze projecten.
Door jongeren te informeren en te stimuleren hun creativiteit in te zetten op eigenzinnige wijze ontwikkelen wij niet alleen de persoonlijke ontwikkeling, maar ook die van hun omgeving.

Het is belangrijk om naar de belangen van de jongeren te kijken, zij zijn namelijk onze toekomst.

in
 
Berta Gruodyte.png

BERTA GRUODYTE

Placemaker

berta@placemakingplus.com

Ik ben een 27-jarige professional uit Litouwen, met een achtergrond in architectuur en stedenbouw. Mijn passie voor steden bracht mij Nederland waar ik in 2015 mijn master Stedenbouw aan de Technische Universiteit van Delft behaalde.

Als onderdeel van het Placemaking Plus team ben ik in staat om te leren hoe de fusieke ruimte de leefbaarheid van inwoners beinvloed en hoe belangrijk de mensen uit de buurt zijn. Een mooi ontwerp betekent niet automatisch een goede leefomgeving. Ik vind het mooi om te ontdekken hoe deze inzichten van bewoners bepalen hoe onze projecten worden vormgegeven.

Ik geloof in het idee "Form follows function" zoals Louis Sullivan dat ooit als humanistisch idee verkondigde in zin van dat de vorm van een gebouw (of gebied) op de eerste plaats het menselijk gebruik moet dienen.

in
 
Lex.png

LEX DE JONG

Community Manager & Placemaker

lex@placemakingplus.com

Het bouwen en versterken van online en offline communities om daarmee gebieden te ontwikkelen is het specialisme dat ik mij in de afgelopen jaren eigen heb gemaakt.

Als betrokken buurtbewoner ben ik 5 jaar geleden Boloboost gestart - de succesvolle buurtcommunity van Amsterdam Bos en Lommer (BoLo) - met als doel om het juiste beeld van deze buurt te laten zien in plaats van het negatieve imago dat ons werd opgeplakt. Ik was toen ik nog werkzaam als sales-consultant bij een internationaal adviesbureau voor ruimtelijke informatie. Na 15 jaar daar gewerkt te hebben ben ik vanuit mijn passie om gebieden te ontwikkelen met de - online én offlime - community UrbanBoost gestart. Vanuit UrbanBoost combineer ik mijn kennis en ervaring op het gebied van ruimtelijke informatie en communicatie door met communities - online én offline - gebieden te ontwikkelen tot leefgebieden.

Opvallen en verrassen zijn kenmerkend voor de wijze waarop ik met UrbanBoost graag projecten uitvoer, zowel door optimaal gebruik te maken van (sociale) media, maar zeker ook met spraakmakende interventies 'op straat'. 
Deze manier van communiceren is inmiddels tot twee keer toe gehonoreerd met een eervolle vermelding (Boloboost 2014) en de Welcom Amsterdam Communcatie Award 2016 (JEBC - 2016) door Welcom Amsterdam.

Voor Placemaking Plus ben ik actief als placemaker en community manager.

FB
in
 

STAN DE KANTER

Verbinder en Placemaker Plus

stan@placemakingplus.com

Het geloven in mogelijkheden en hiermee anderen laten zien dat eigenlijk alles mogelijk is, als je er maar zelf positief instaat en proactief naar oplossingen zoekt is de rode draad in mijn leven.

Na jarenlang in diverse rollen actief te zijn geweest in de verzekeringswereld en daarna de hotelsector leg ik me sinds 4 jaar volledig toe op het verbinden van mensen, producten, organisaties, concepten en plekken; in het begin voornamelijk zelfstandig middels tijdelijke pop-ups en een eigen pop-up festival Popup Week en later als spin in het web bij grote projecten rondom leegstaande kantoorpanden, winkelcentra of buurten. “Verbinden” en “anderen enthousiasmeren” staan hierbij voor mij centraal. Alleen zo kun je tot een duurzaam gemeenschappelijk positief resultaat komen.

In het verlengde van mijn rol als Placemaker ben ik in 2017 begonnen met het promoten van houten fietsen; niet alleen omdat een hout duurzamer is dan staal en een fietser meer fietscomfort geeft, maar juist omdat een houten fiets duurzaamheid, ambacht, natuur, design, mensen, plekken en nog veel meer met elkaar automatisch met elkaar verbindt. Daarnaast beheer ik enkele mobiele social design installaties (van een mobiele kapper tot een bijzondere verplaatsbare keuken) waarmee de gebruiker zich gemakkelijk met zijn of haar omgeving kan verbinden.

Voor Placemaking Plus ben ik actief als placemaker en verbinder.

 

FB
in