Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Team

"The community is the expert, we are the tools"

 
Team-01.png

PETER GROENENDAAL

Oprichter, Directeur & Placemaker

peter@placemakingplus.com

Geboren in 1949 en opgegroeid in Amsterdam Oost, waar ik al snel het straatleven van de bruisende stad, de Dappermarkt en het Oosterpark ontdekte.

Vanaf 1967 heb ik op vele plaatsen in de wereld gewoond. Via Amsterdam Nieuw-West naar Brooklyn, New York en vervolgens naar Toronto, Canada. Daarna woonde en werkte ik 25 jaar lang in Canada, de Verenigde Staten en de Caraïben.
Enkele aansprekende projecten zijn onder andere de ontwikkeling van de bestemming voor Nordair / Treasure Tours (eigendom van de Canadese Inuits), sponsorwerving voor festivals in de Canadese hoofdstad Ottawa zoals de Winterlude, het Tulipfestival en National Capitol Airshow.
Gestationeerd in Den Haag voor de Canadese overheid heb ik een belangrijke bijdrage geleverd aan het feit dat - tot twee keer toe - de beroemde (alternatieve) Elfstedentocht in Canada is geschaatst.

Terug in Nederland werkte ik als coördinator voor Straathandel van de gemeente Amsterdam.
In 2004 ontmoete ik Fred Kent en Kathy Madden van ProProject for Public Spaces (www.pps.org) en was gelijk razend enthousiast over placemaking met communities, waarbij de bewoners en gebruikers de experts van een buurt zijn.

Zo realiseerde ik mij bijvoorbeeld dat mensen de kracht van de markt zijn. Op dit moment ben ik troste afgevaardigde van de Placemaking Leadership Council en bovendien lid van de UN Habitat's Future of Places Community.

Mijn overtuiging is dat "the World is really going places!"

FB
in
 
Stefan Bodecker.png

STEFAN BODECKER

Directeur & Placemaker

stefan@placemakingplus.com

Na mijn studie aan de TU Delft heb ik bij een aantal toonaangevende ontwerpbureaus gewerkt. Bij BFAS architectuur stedenbouw ben ik in 2004 toegetreden tot de directie. BFAS architectuur en stedenbouw is een design studio in het centrum van Amsterdam. Het proces van idee naar het maken en het samenwerken met mensen is mijn grootste kracht. 

In de zomer van 2015 realiseerde ik samen met Peter het stadsstrand Playground CS in Amsterdam. Dat bleek later het begin van een intensieve samenwerking die resulteerde in Placemaking Plus. We werken vanuit Placemaking Plus aan een reeks aansprekend projecten waarbij naast Placemaking de Plus ook nadrukkelijk aanwezig is! De Plus is steeds verschillend, soms een gebouw of juist een ongewone samenwerking!

Naast mijn werk bij BFAS en Placemaking Plus heb ik diverse projecten geïnitieerd zoals: Archicare ( een stichting voor onderzoek naar ouderen en wonen), Bouwen in de Beurs (een workshop voor 600 kinderen (winnaar Prins Bernard Cultuurfonds, kunst en cultuureducatie).

FB
in
 
Sugandha Picture.png

SUGANDHA GUPTA

Placemaker & Urbanist

sugandha@placemakingplus.com

Ik ben een 26-jarige Indiase met een academische en professionele achtergrond in architectuur en stedenbouw. Ik studeerde in 2017 af aan de Technische Universiteit Delft in Urbanism en ben sindsdien onderdeel van Placemaking Plus om veranderingen in de echte wereld tot stand te brengen. Ik hou ervan mijn eigen motivatie te zijn en zinvol stedenbouwkundig werk overal ter wereld uit te voeren.

Ik heb gewerkt aan projecten op het gebied van placemakers en tijdelijke stedenbouw voor China, India en Europa. Mijn afstudeerproject #WomenSpatialActivism is een stedenbouwkundige benadering van gendergevoelig ontwerpen in India door middel van tijdelijke stedenbouw en placemaking.

Placemaking Plus biedt mij een platform om een ereldwijd netwerk op het terrein van placemaking, tijdelijke stedenbouw en stakeholdersbetrokkenheid te creëren om daarmee communities en liefdevolle buurten te maken. Aan de ene kant ben ik van mening dat goed stedelijk ontwerp op basis van de vereisten van de gebruiker echt een ruimte in een aantrekkelijke plek kan transformeren. Aan de andere kant kan een goed gevisualiseerd en presentabel ontwerp de realisatie ter plaatse verduidelijken en gecorrigeerd worden op basis van de suggesties van de gebruikers.
 

in
 
Lex.png

LEX DE JONG

Community Manager & Placemaker

lex@placemakingplus.com

Het bouwen en versterken van online en offline communities om daarmee gebieden te ontwikkelen is het specialisme dat ik mij in de afgelopen jaren eigen heb gemaakt.

Als betrokken buurtbewoner ben ik 5 jaar geleden Boloboost gestart - de succesvolle buurtcommunity van Amsterdam Bos en Lommer (BoLo) - met als doel om het juiste beeld van deze buurt te laten zien in plaats van het negatieve imago dat ons werd opgeplakt. Ik was toen ik nog werkzaam als sales-consultant bij een internationaal adviesbureau voor ruimtelijke informatie. Na 15 jaar daar gewerkt te hebben ben ik vanuit mijn passie om gebieden te ontwikkelen met de - online én offlime - community UrbanBoost gestart. Vanuit UrbanBoost combineer ik mijn kennis en ervaring op het gebied van ruimtelijke informatie en communicatie door met communities - online én offline - gebieden te ontwikkelen tot leefgebieden.

Opvallen en verrassen zijn kenmerkend voor de wijze waarop ik met UrbanBoost graag projecten uitvoer, zowel door optimaal gebruik te maken van (sociale) media, maar zeker ook met spraakmakende interventies 'op straat'. 
Deze manier van communiceren is inmiddels tot twee keer toe gehonoreerd met een eervolle vermelding (Boloboost 2014) en de Welcom Amsterdam Communcatie Award 2016 (JEBC - 2016) door Welcom Amsterdam.

Voor Placemaking Plus ben ik actief als placemaker en community manager.

FB
in
 

STAN DE KANTER

Verbinder en Placemaker Plus

stan@placemakingplus.com

Het geloven in mogelijkheden en hiermee anderen laten zien dat eigenlijk alles mogelijk is, als je er maar zelf positief instaat en proactief naar oplossingen zoekt is de rode draad in mijn leven.

Na jarenlang in diverse rollen actief te zijn geweest in de verzekeringswereld en daarna de hotelsector leg ik me sinds 4 jaar volledig toe op het verbinden van mensen, producten, organisaties, concepten en plekken; in het begin voornamelijk zelfstandig middels tijdelijke pop-ups en een eigen pop-up festival Popup Week en later als spin in het web bij grote projecten rondom leegstaande kantoorpanden, winkelcentra of buurten. “Verbinden” en “anderen enthousiasmeren” staan hierbij voor mij centraal. Alleen zo kun je tot een duurzaam gemeenschappelijk positief resultaat komen.

In het verlengde van mijn rol als Placemaker ben ik in 2017 begonnen met het promoten van houten fietsen; niet alleen omdat een hout duurzamer is dan staal en een fietser meer fietscomfort geeft, maar juist omdat een houten fiets duurzaamheid, ambacht, natuur, design, mensen, plekken en nog veel meer met elkaar automatisch met elkaar verbindt. Daarnaast beheer ik enkele mobiele social design installaties (van een mobiele kapper tot een bijzondere verplaatsbare keuken) waarmee de gebruiker zich gemakkelijk met zijn of haar omgeving kan verbinden.

Voor Placemaking Plus ben ik actief als placemaker en verbinder.

 

FB
in
 
Josefine Picture.png

JOSEFINE ZEINSTRA

Communicatie/Organisatie

josefine@placemakingplus.com

Opgegroeid in Groningen waar ik de studie Internationale Communicatie heb afgerond. Een tijd waarin ik met verschillende culturen kennismaakte, een studietrip in China deed en studeerde en woonde op Malta en in Brussel.

Mijn kracht ligt in samenwerkingen versterken door het organiseren van communicatie momenten. Ik vind het boeiend en uitdagend om een brug te slaan tussen aanwezige cultuurverschillen. Binnen PlacemakingPlus verzorg ik organisatorische en communicatie werkzaamheden.

Interessant aan placemaking vind ik de kracht die vanuit de community komt voor passende oplossingen in de openbare ruimte. Hoe een ontmoetingsplek of locatie toegankelijk, veilig en speels te maken verschilt per gebied. Door het doen van PlaceGames worden idee en aanpak praktisch en visueel gemaakt en dát spreekt mij aan.

In deze tijd van constante veranderingen, ook in leefomgevingen, is het belangrijk samen aan oplossingen te werken. Voor mij begint dat met het luisteren naar de ander en gezamenlijke doelen formuleren.

in
 
Said.png

SAID AZARFANE

Placemaker

said@placemakingplus.com

Ik ben een 24-jarige young-professional, met een bedrijfskundige achtergrond. Gedurende mijn tussenjaar ben ik in contact gekomen met PlacemakingPlus waar ik als student-stagair in dienst ben getreden. Gedurende deze periode werden mij de beginselen van placemaking bijgebracht.

Ik vind het mooi om te ontdekken dat aan de hand van placemaking de inzichten en wensen van bewoners worden meegenomen in het inrichten van de openbare ruimte.

in

ALUMNI :

 

                                                          BERTA GRUODYTE                     MWANINI MAKANGIRA